Een Mozaïek van Verlorenen

Wat houd je over als je iemand bent verloren? De objecten die overblijven lijken een afdruk van wie die persoon was. Ineens besef je hoe veel een mens tijdens een leven verzamelt. Wat bewaar je? En waarom bewaar je dat? Wat zegt dat over jou en de verlorenen?

In Een Mozaïek van Verlorenen houden we ons bezig met de kwetsbare gevoelens die verbonden zijn aan kleren die achterblijven als een dierbare is overleden. Vanuit de zintuigelijke herinnering proberen we de verhalen en emoties rond de kledingstukken te ontrafelen. Een periode van rouw kan intens verdrietig, eenzaam en donker zijn. Toch is het ook in de rouw dat mensen nader tot elkaar komen.

Wij, Chaja van Kollem (theatermaker) en Margareta Svensson (fotograaf) hebben allebei een dierbare verloren en het project is voort gekomen uit onze eigen rouwprocessen. Met Een Mozaïek van Verlorenen willen we een liefdevol beeld van verlies opzoeken. We doen dit met mensen die met ons hun verhaal willen delen.

Be je geïnteresseerd in ons project en wil je jouw verhaal vertellen of ons helpen met tips over een mogelijke expositieruimte? Neem gerust contact met ons op.

Op deze website zullen we doorlopend informeren over Een Mozaïek van Verlorenen. Wil je niets missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief hieronder.

Mozaiek-setje