Over ons

Wij zijn Chaja van Kollem (een jonge theaterdocent en student filosofie) en Margareta Svensson (een ervaren fotograaf en cultuurwetenschapper). Samen delen we de belangstelling voor diepe bijna onbereikbare gevoelens. We zoeken naar emoties die moeilijk te begrijpen zijn, maar vaak een sterke connectie hebben met de zintuigen.

Chaja: “Mijn werk start bij het fysieke. Ik probeer non-verbale gevoelens tot uitdrukking te brengen. Vervolgens probeer ik de woorden terug te vinden. Ik schrijf vaak teksten op basis van gesprekken met mijn spelers, zoals ik in Een Mozaïek van Verlorenen ook ga doen met de verhalen van de gefotografeerden. Eerst onderzoeken we de ervaring met het kledingstuk en vervolgens proberen we daar woorden aan te geven. Deze woorden mogen ook hakkelend zijn en tekort schieten. In het uitdrukken van hetgeen wat er niet is zijn ook de woorden die er niet zijn van belang.” Lees ook dit artikel over het begin van het project.

Margareta: "Ik ben een sensitieve beeldmaker die de magie van dromen en herinneringen verenigt met het alledaagse. Een rode draad in mijn creatieve werk is de interesse voor het geheugen en hoe we ons verleden relateren aan objecten. Sinds de dood van mijn moeder is de textiele erfenis van haar een grote inspiratiebron. In Een Mozaïek van Verlorenen breng ik de textuur van materiaal en huid bij elkaar. Ik probeer het vluchtige moment waarin iemand contact maakt met een gevoel vast te leggen."

Voor meer informatie over mij, bezoek ook mijn eigen website.

Chaja-Margareta-3